Nieuws

Leerlingen CSG Comenius en Campus Middelsee in actie voor de Hartstichting

Een sterk en gezond hart is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Eelco Bijlstra, in het dagelijks leven docent Lichamelijke Opvoeding aan het Comenius Esdoorn uit de stad Leeuwarden, kan er over meepraten. Als gevolg van een levensbedreigende hartritmestoornis verloor hij vorig jaar onverwachts zijn zusje en daarom zet hij zich deze maand samen met zijn school (en de bijbehorende scholengemeenschap) in voor de Hartstichting. Het doel: door middel van een sponsorloop zoveel mogelijk geld inzamelen voor meer onderzoek naar oplossingen voor hart- en vaatziekten. 

Eelco legt uit: “Nadat mijn zusje overleed kwam al vrij gauw het idee in mij naar boven om iets te gaan doen voor de Hartstichting. Uiteindelijk is dat een sponsorloop geworden, waaraan leerlingen van de vier scholen van het Comenius in Leeuwarden en de Campus Middelsee in Sint Annaparochie kunnen meedoen. Naast zoveel mogelijk geld ophalen krijgt hiermee ook het bewegen en de gezondheid van de leerlingen een stimulans. Iets wat ik als docent Lichamelijke Opvoeding natuurlijk bevorder.”

“En ik wil de deelnemers ook wat kunnen bieden en daarom heb ik samen met Muta Sport een shirt ontworpen voor iedere leerling die meedoet. De voorwaarde hierbij is wel dat er een minimum bedrag wordt opgehaald door de deelnemer voor de Hartstichting. De daadwerkelijke sponsorloop, waarbij de leerlingen er naast hardlopen ook voor kunnen kiezen om bijvoorbeeld te gaan wandelen, wielrennen, skeeleren of suppen, vindt plaats in de week van 26 tot en met 30 april. De sponsorloop is bovendien de eerste van vele acties die ik in de komende twaalf maanden ga organiseren voor de Hartstichting.”

Als trotse partner wensen we Eelco en alle leerlingen van CSG Comenius en Campus Middelsee ontzettend veel succes met deze hartverwarmende actie! Muta Sport ondersteunt dit soort initiatieven in deze roerige tijden van harte. De voortgang van de actie(s) is via Instagram en deze website te volgen.