Kwaliteit

Op onze dugouts kun je altijd vertrouwen. De duurzame materialen zorgen voor een lange levensduur. Ook zijn ze zeer bestendig tegen wind.

Voorraad & garantie

Vanuit ons grote magazijn kunnen wij alles het gehele jaar door uit voorraad leveren. Bestel je een dugout? Dan stemmen wij de leverdatum aan op de wens van de klant.

Maatwerk

De breedte van een dugout kun je naar wens bepalen. Ook hebben onze dugouts verschillende plaatsingsmogelijkheden.

Offerte aanvragen
Dugout

Muta Sport levert dugouts met de focus op gebruiksgemak, veiligheid en duurzaamheid.

Op een dugout moet je als team kunnen vertrouwen. Jaar in, jaar uit. In weer en wind. Onze dugouts zijn van zeer goede kwaliteit en geschikt voor alle voetbal- en hockeyvelden. We helpen je graag om de beste keuze voor jouw club te maken. Vanuit onze jarenlange ervaring op de sportvelden vertellen we je graag waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf en montage van dugouts.

Voordelen

Dugout kopen? Ontdek de uitgebreide voordelen.

Een dugout is een plek om met (een deel van) je team te zitten. Zelfs in slechte weersomstandigheden moet een dugout de ideale uitvalsbasis zijn. Gelukkig hebben de dugouts van Muta Sport genoeg voordelen om direct een aan te schaffen.

 • De dugout is volledig gelast van duurzaam aluminium van 2 millimeter. Dit materiaal gaat zeer lang mee.
 • Een polycarbonaat beplating van 3 millimeter is ingesloten in het aluminiumprofiel van de dugout. Dit voorkomt groene aanslag.
 • De achterzijde van de dugout is voorzien van een luchtsleuf. Dit houdt wind tegen en verhoogt de levensduur. 
 • Onze dugouts hebben een dubbele schroefbevestiging van de polycarbonaat plaat, zodat het klapperen wordt tegengegaan. 
 • De breedte van onze dugouts kun je zelf bepalen, zodat je altijd plaats hebt voor je hele team. We gaan uit van 2 personen per meter. 
 • Onze dugouts hebben verschillende plaatsingsmogelijkheden. 
 • Wij bieden maar liefst 10 jaar garantie op onze dugouts.
 
Producten
Ook dugouts bestellen? Bekijk onze modellen
Dug-Out Aberdeen
Afwerking
Volledig gelast
Afmetingen
2,05m x 1,2m
Voorzijde
Recht
Prijs
Op aanvraag
Dug-Out Norwich
Afwerking
Volledig gelast
Afmetingen
2,05m x 1,5m
Voorzijde
Recht
Prijs
Op aanvraag
Dug-Out Paisley
Afwerking
Volledig gelast
Afmetingen
2,05m x 1,2m
Voorzijde
Schuin
Prijs
Op aanvraag

Dugout voor voetbal

Een dugout voor voetbal kan er anders uitzien dan een dugout voor hockey of een andere sport. Denk hierbij aan de locatie, de vorm en grootte en het ontwerp van de dugout. Bij voetbal bevinden de dugouts zich meestal aan de zijkanten van het veld, dicht bij de middellijn. Ook zijn dugouts in voetbal vaak langer dan in andere sporten, zodat ze meer ruimte bieden aan een groter aantal spelers en stafleden. Qua ontwerp en constructie hebben dugouts voor voetbal vaak een langer/ronder dak, zodat ze meer bescherming bieden tegen regen, wind en zonlicht.

Dugout voor hockey

Een dugout voor hockey kan net wat anders zijn dan een dugout voor voetbal. In hockey bevinden de dugouts zich meestal aan de uiteinden van het veld, langs de zijlijnen. Echter, sommige hockeyvelden hebben ook dugouts langs de zijkanten van het veld, vergelijkbaar met voetbal. Daarnaast zijn dugouts in hockey over het algemeen kleiner en compacter, omdat hockeyteams doorgaans kleiner zijn en minder wissels toegestaan zijn tijdens de wedstrijd. Als laatste hebben hockey dugouts mogelijk een eenvoudiger ontwerp vanwege de kleinere omvang van het team.

Dugouts voor overige sporten

Naast het voetbal en hockey maken andere sporten ook gebruik van dugouts. In honkbal en softbal bevinden de dugouts zich langs de eerste en derde honklijn van het veld. In rugby bevinden de dugouts zich meestal langs de zijlijn van het veld, waar spelers en coaches zich tijdens de wedstrijd kunnen verzamelen. dugouts voor dit type sporten kunnen qua grootte en ontwerp variëren, afhankelijk van de specifieke eisen en tradities van elke sport.

Maatwerk dugout

Bij Muta Sport is het mogelijk om de breedte van een dugout te configureren. We gaan uit van twee personen per meter. Aan jou de keuze hoe groot jouw gewenste dugout wordt. Ook heb je verschillende mogelijkheden in de plaatsing.

Bevestigen van een dugout

Wil je een dugout gaan bevestigen? Zorg er dan eerst voor dat je precies weet waar je de dugout gaat plaatsen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is en dat de locatie voldoet aan eventuele regelgeving. Maak de grond vervolgens vlak en vrij van obstakels. Volg de instructies van de fabrikant voor het monteren van de dugout. Zorg ervoor dat alle onderdelen stevig worden bevestigd en verankerd. Controleer als laatste of alle onderdelen goed zijn gemonteerd en afgewerkt.

Onderhoud van dugout

Door de dugout regelmatig te onderhouden, kun je ervoor zorgen dat het een comfortabele en veilige ruimte blijft voor iedereen die hem gebruikt tijdens wedstrijden en trainingen. Je kan de dugout op verschillende manier onderhouden:

 • Verwijder regelmatig vuil en afval.
 • Controleer op schade en repareer indien nodig.
 • Verwijder scherpe randen en roest.
 • Reinig en onderhoud de banken regelmatig.
 • Overweeg een dak voor bescherming tegen weersinvloeden.
 • Zorg voor essentiële uitrusting.
 • Zorg dat de dugout toegankelijk is voor iedereen.

Benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op met Jouke.

Veelgestelde vragen over dugouts

Wat is een dugout? Een dugout is een overdekte ruimte langs de zijlijn van een sportveld waar spelers, coaches en stafleden tijdens de wedstrijd kunnen zitten. Het biedt beschutting, opslagruimte voor uitrusting en een plek voor besprekingen.
Wat betekent dug out voetbal? Een dugout in voetbal is een overdekte bank langs de zijlijn van het veld waar coaches, spelers en stafleden zitten. Het biedt bescherming tegen weersinvloeden en dient als strategische hub tijdens de wedstrijd.
Wat is een deep dugout? Een deep dugout is een dugout die dieper in de grond is ingebed dan gebruikelijk. Het biedt extra bescherming tegen weersinvloeden en is vaak ruimer. Dit type dugout wordt vooral gebruikt in sporten zoals honkbal en voetbal voor meer comfort en veiligheid van spelers en coaches.
Waar komt dug out vandaan? Dugout (Engels) verwijst naar een ondiepe, overdekte ruimte die in de grond is uitgegraven. De term werd oorspronkelijk gebruikt in militaire contexten om schuilplaatsen aan te duiden. Later werd het overgenomen in de sport om banken langs de zijlijn van het veld aan te duiden.