Rugnummer 8 dat na een paar wasbeurten in een 3 veranderende… Het sponsorlogo dat halverwege het seizoen losliet. Als sportliefhebbers was het onze grootste frustratie: sportkleding die voor de wedstrijd flets en gerafeld uit de tas kwam. Dat moest toch beter kunnen…?

 

Deze vraag stelden we onszelf twintig jaar geleden. Op zoek naar antwoorden ontdekten wij als eerste in Nederland de kracht van sublimatie-druktechniek. Een nieuwe manier om kleuren en logo’s ín kleding te drukken. En zo begonnen we vanuit onze werk-woning in Leeuwarden: beneden de showroom en de ontwerpstudio, boven wonen

1996
 

De eerste Muta-tenues vonden al snel hun weg naar korfbal- en voetbalverenigingen in Noord-Friesland. Overal waar ‘onze teams’ op het veld stonden, vroegen tegenstanders zich af, waar die mooie tenues toch vandaan kwamen? En zo ging die bal rollen. In twee jaar tijd verkasten we naar een nieuw kantoor en ontwikkelden we onze eerste 'blauwe' huisstijl.

1998
 

Steeds meer sportclubs, bedrijven en scholen klopten bij ons aan. Maar we waren er nog niet. Want, wat zou er mooier zijn om klanten écht maatwerk te leveren? Sportkleding en accessoires in je eigen huisstijl: van sporttas tot trainingstenue? Zo ontstond Muta Sportswear. In onze eigen fabriek in Pakistan bieden we met dit merk elke club, iedere sporter en elk bedrijf een unieke kledinglijn.

2005
 

Ook gingen we intensief samenwerken met clubs, sportbonden en organisaties. We ontwikkelden nieuwe concepten waarmee sportverenigingen hun kleding tot een slimme inkomstenbron maakten. En we voegden sportaccessoires, veldinrichting en merchandise aan ons assortiment toe. Zodat we clubs, verenigingen en bedrijven nog completer kunnen bedienen.

2008
 

Het is nog altijd ons doel om met onze kleding en materialen bij te dragen aan maximaal sport- en werkplezier. We zijn er trots op wanneer ieder weekend in duizenden kleedkamers ónze sportkleding uit de teamtas wordt gehaald. Wanneer sporters ervaren dat die kleding nog net zo lekker zit en net zo mooi is als aan het begin van het seizoen.

2021
Meer
Muta
Sport

Druktechnieken

Productie in eigen beheer

Ontwerpstudio