Kwaliteit

Op onze voetbaldoelen kun je altijd vertrouwen. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit. Duurzaamheid en minimaal onderhoud zijn hierin belangrijke pijlers.

Voorraad & garantie

Vanuit ons grote magazijn kunnen wij alles het gehele jaar door uit voorraad leveren. Bestel je een voetbaldoel? Dan stemmen wij de leverdatum aan op de wens van de klant.

Maatwerk

Bestel je een voetbaldoel van aluminium? Dan kun je deze in elke gewenste RAL-kleur laten spuiten. Zo heb je altijd een voetbaldoel die bij de kleuren van jouw club past.

Offerte aanvragen
Voetbal
doelen

Muta Sport levert voetbaldoelen van topkwaliteit.

Hierbij staan gebruiksgemak, veiligheid, duurzaamheid en minimaal onderhoud hoog in het vaandel. Onze voetbaldoelen zijn geschikt voor clubs en sportprestaties op alle niveaus. Vanuit onze jarenlange ervaring op de sportvelden vertellen we je graag waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf en montage van voetbaldoelen.

Standaard of
maatwerk

Voetbaldoelen kopen? Dat kan heel eenvoudig bij Muta Sport

Bij Muta Sport begrijpen we het belang van hoogwaardige voetbaldoelen voor sportverenigingen. Met ons ruime aanbod van voetbaldoelen, inclusief uitgebreide service, staan we klaar om je te helpen bij het vinden van het ideale voetbaldoel voor jouw sportclub. Neem vandaag nog contact met ons op voor advies, of bekijk ons assortiment online.

Standaard of maatwerk?

Je bestelt de voetbaldoelen rechtstreeks bij Muta Sport. Ga je voor standaard of maatwerk? We nemen contact met je op om je wensen in kaart te brengen.

 
Producten
Ook voetbaldoelen bestellen? Bekijk onze modellen
Trainingsdoel (aluminium)
Afmetingen
150 x 75 cm
Positie
Verplaatsbaar
Extra
Spuitbaar in elke RAL-kleur
Prijs
Op aanvraag
Minidoel
Afwerking
Volledig gelast (⌀ 80 mm)
Afmeting
120 x 80 cm
Positie
Verplaatsbaar
Prijs
Op aanvraag
Minidoel
Afwerking
Volledig gelast
Afmeting
300 x 100 cm
Positie
Verplaatsbaar
Prijs
Op aanvraag
Jeugddoel
Afwerking
Volledig gelast
Afmetingen
500 x 200 x 150 cm
Positie
Verplaatsbaar
Prijs
Op aanvraag
Jeugddoel (kruiwagenmodel)
Afwerking
Volledig gelast
Afmetingen
500 x 200 x 150 cm
Positie
Verplaatsbaar
Extra
2 wielen
Prijs
Op aanvraag
Seniorendoel (kruiwagenmodel)
Afwerking
Volledig gelast
Afmetingen
732 x 244 cm
Positie
Verplaatsbaar
Extra
Draagbeugel
Prijs
Op aanvraag
Seniordoel ovaal (vast)
Afwerking
Volledig gelast
Afmetingen
732 x 244 cm
Positie
Vast
Prijs
Op aanvraag

Soorten voetbaldoelen

Voetbaldoelen zijn er in allerlei soorten en maten: van vriendschappelijke wedstrijden voor de kleine spelers tot aan de volwassen competities. Welk soort voetbaldoel je nodig hebt, hangt af van waar je het voor gebruikt. Hieronder de meest gebruikte voetbaldoelen:

 • Een trainingsdoel is een klein doel dat vaak wordt gebruikt voor trainingen. Ze zijn draagbaar en lichtgewicht.
 • Een minidoel is een klein doel dat vaak wordt gebruikt voor kleine vriendschappelijke wedstrijden. Het is draagbaar en licht van gewicht.
 • Futsal-doelen worden gebruikt bij het spelen van futsal, een variant van zaalvoetbal. Ze zijn kleiner dan standaarddoelen en hebben gewoonlijk geen netten aan de achterkant, wat helpt om de bal sneller in het spel te brengen.
 • Jeugddoelen zijn speciale doelen ontworpen voor jonge spelers, vaak met kleinere afmetingen om aan te passen aan de grootte en vaardigheden van de jeugd.
 • Seniorendoelen zijn de standaarddoelen die worden gebruikt in professionele wedstrijden en op de meeste voetbalvelden. Ze zijn meestal gemaakt van metaal of aluminium en hebben een rechthoekige vorm.
 • Verplaatsbare doelen kunnen gemakkelijk worden verplaatst voor trainingen of vriendschappelijke wedstrijden.
 • Vaststaande doelen zijn in de grond bevestigd en kunnen niet worden verplaatst.

Afmetingen voetbaldoelen

Voetbaldoelen zijn er in allerlei maten. Logischerwijze zijn jeugddoelen wat kleiner dan standaarddoelen. Maar welk voetbaldoel heeft welke maat? We helpen je om de beste keuze voor jouw club te maken.

 • De afmetingen van standaard voetbaldoelen kunnen variëren, maar ze zijn meestal ongeveer 7,32 meter breed en 2,44 meter hoog.
 • Minidoelen zijn kleiner dan standaarddoelen en variëren in grootte, maar ze kunnen bijvoorbeeld ongeveer 3 meter breed en 2 meter hoog zijn.
 • Futsal-doelen zijn kleiner dan standaard voetbaldoelen. Ze zijn meestal ongeveer 3 meter breed en 2 meter hoog. (KNVB regels)
 • De afmetingen van jeugddoelen variëren afhankelijk van de leeftijdsgroep van de spelers. Voor jongere spelers kunnen doelen bijvoorbeeld 5 meter breed en 2 meter hoog zijn. (KNVB regels, kunnen afwijken met leeftijdsgroep)
 • De afmetingen van pop-up doelen variëren ook, maar ze zijn meestal kleiner dan standaarddoelen en kunnen bijvoorbeeld ongeveer 1,5 meter breed en 1 meter hoog zijn.

Voordelen van voetbaldoelen bij Muta Sport

 • Ruim aanbod voetbaldoelen voor elk niveau
 • Zowel vaste als verplaatsbare voetbaldoelen
 • Voetbaldoelen van aluminium kun je overspuiten in elke gewenste RAL-kleur
 • We hebben ook seniorendoelen die verplaatsbaar zijn

Voetbaldoel kiezen

Bij het kiezen van een voetbaldoel zijn verschillende dingen belangrijk. Denk aan wie het gaat gebruiken, hoe oud de spelers zijn, hoeveel ruimte je hebt, hoe lang het mee moet gaan, of je het wilt kunnen verplaatsen, hoeveel geld je eraan wilt uitgeven en of het veilig is. Voor jonge spelers zijn kleinere doelen goed, voor volwassenen zijn normale doelen beter. Heb je niet zoveel ruimte? Dan is een mini-doel of jeugddoel handig. Koop een doel van goede kwaliteit dat past bij je budget. En zorg ervoor dat het stevig is om ongelukken te voorkomen. Als je deze dingen in gedachten houdt, kun je het beste een voetbaldoel kiezen voor jouw situatie.

Voetbaldoeltjes voor de kleine spelers

Mini-voetbaldoeltjes, trainingsdoeltjes of kleinere jeugddoelen zijn handig bij het trainen van jonge spelers, omdat de voetbaldoeltjes zijn afgestemd op hun grootte en vaardigheden. Dit zorgt ervoor dat kinderen hun techniek kunnen verbeteren zonder overweldigd te raken door de grootte van standaarddoelen. Ze bieden ook meer kansen om te scoren, wat het zelfvertrouwen van spelers kan vergroten en hen aanmoedigt om aanvallender te spelen. Het mikken op kleinere doelen vereist meer precisie en nauwkeurigheid, waardoor spelers hun schiet- en pasvaardigheden verbeteren. Kleine voetbaldoeltjes stimuleren ook sneller spel, omdat spelers actiever betrokken zijn.

Deze kleine voetbaldoeltjes zijn flexibel in gebruik en kunnen gemakkelijk worden opgezet voor trainingen, kleine wedstrijden of vriendschappelijke spellen op verschillende locaties. Kortom, mini-voetbaldoeltjes, trainingsdoeltjes en jeugddoelen bieden een geschikte en leuke omgeving voor jonge spelers om hun vaardigheden te ontwikkelen en meer plezier te hebben tijdens het spelen.

Onderhoud voetbaldoelen

Voetbaldoelen moet je regelmatig onderhouden. Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar toch verlengt het de levensduur en de veiligheid van de doelen. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om het voetbaldoel te onderhouden. Kijk als eerste regelmatig of er iets kapot is, zoals scheuren of roest. Als de doelen buiten blijven staan, kunnen ze erg vies worden. Het is dus ook belangrijk om ze even schoon te maken. Is je voetbaldoel van metaal? Gebruik dan een speciale spray om roest en groene aanslag te voorkomen. Eventueel kun je ook een hoes kopen om de doelen te beschermen.

Met regelmatig onderhoud blijven voetbaldoelen in goede staat, wat de veiligheid en het plezier van de spelers bevordert.

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op met Jouke.

Veelgestelde vragen over voetbaldoelen

Hoe breed is een doel bij voetbal? Een standaard voetbaldoel is ongeveer 7,32 meter breed en 2,44 meter hoog. Dit geldt voor reguliere voetbalvelden en professionele wedstrijden. De afmetingen zijn richtlijnen van de UEFA, FIFA en KNVB en gelden over de hele wereld.
Hoe groot is een doel bij voetbal? Een standaard voetbaldoel is ongeveer 7,32 meter breed en 2,44 meter hoog. Dit geldt voor reguliere voetbalvelden en professionele wedstrijden. De afmetingen zijn richtlijnen van de UEFA, FIFA en KNVB en gelden over de hele wereld.
Hoe groot is een voetbal doel? Een standaard voetbal doel is ongeveer 7,32 meter breed en 2,44 meter hoog. Dit geldt voor reguliere voetbalvelden en professionele wedstrijden. De afmetingen zijn richtlijnen van de UEFA, FIFA en KNVB en gelden over de hele wereld.
Hoe breed is een voetbal doel? Een standaard voetbal doel is ongeveer 7,32 meter breed. Dit geldt voor reguliere voetbalvelden en professionele wedstrijden. De afmetingen zijn richtlijnen van de UEFA, FIFA en KNVB en gelden over de hele wereld.
Hoe hoog is een voetbal doel? Een standaard voetbal doel is ongeveer 2,44 meter hoog. Dit geldt voor reguliere voetbalvelden en professionele wedstrijden. De afmetingen zijn richtlijnen van de UEFA, FIFA en KNVB en gelden over de hele wereld.
Hoe breed is een doel voetbal? Een standaard doel van voetbal is ongeveer 7,32 meter breed. Dit geldt voor reguliere voetbalvelden en professionele wedstrijden. De afmetingen zijn richtlijnen van de UEFA, FIFA en KNVB en gelden over de hele wereld.
Wat is het doel van voetbal? Het doel van voetbal is om als team meer doelpunten te scoren dan de tegenstander binnen de speeltijd. Het spel vereist teamwork, vaardigheden zoals dribbelen en passen, strategieën voor aanval en verdediging en fysieke fitheid. Het verenigt mensen wereldwijd en bevordert fair play en competitie.
Hoe groot is het doel van voetbal? Een standaard doel van voetbal is ongeveer 7,32 meter breed en 2,44 meter hoog. Dit geldt voor reguliere voetbalvelden en professionele wedstrijden. De afmetingen zijn richtlijnen van de UEFA, FIFA en KNVB en gelden over de hele wereld.