Kwaliteit

Onze korfbalpalen zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium. Dit maakt de palen licht, zeer sterk en bestand tegen verschillende weersomstandigheden.

Voorraad & garantie

Vanuit ons grote magazijn kunnen wij alles het gehele jaar door uit voorraad leveren. Bestel je een korfbalpaal? Dan kunnen wij deze uit voorraad leveren.

Mobiliteit

We hebben verplaatsbare, verstelbare en vaste korfbalpalen. Zo heb je altijd een korfbalpaal kiezen die bij de wensen van het veld of de club past.

Offerte aanvragen
Korfbal
palen

Bij Muta Sport vind je verschillende soorten korfbalpalen.

Een korfbalpaal staat centraal in het spel van korfbal. De paal dient ook als een visueel referentiepunt op het veld, waardoor spelers hun positie en bewegingen kunnen coördineren tijdens het spel. Korfbalpalen zijn meestal gemaakt van stevig metaal, kunststof of aluminium en hebben een hoogte van maximaal 3,5 meter. Aan de bovenkant van elke paal bevindt zich een korfbalmand met een diameter van 39 cm.

Bij Muta Sport koop je als vereniging, gelegenheidsteam of individuele sporter voor een scherpe prijs korfbalpalen in.

Uitgebreid
assortiment

Korfbalpalen aanschaffen? Dat kan heel eenvoudig.

Ben je op zoek naar een nieuwe korfbalpaal? Dan kun je bij Muta Sport terecht. Met een uitgebreid assortiment aan korfbal producten bieden wij alles wat jouw vereniging nodig heeft om te schitteren op het veld. Kies jouw gewenste korfbalpaal: van verplaatsbaar tot vast. Muta Sport heeft het allemaal.

Onze korfbalpalen zijn van topkwaliteit, duurzaam en geschikt voor zowel trainingen als wedstrijden. Ons ervaren team staat klaar om jou te adviseren bij het maken van de juiste keuzes. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.

 
Producten
Ook korfbalpalen bestellen? Bekijk onze modellen.
Verplaatsbare korfbalpaal
Toepassing
Binnen en buiten
Gebruik
Met voetplaat
Materiaal
Aluminium
Onderzijde
Centratiedop
Geschikte opsteek
50x50 mm
Beschikbare lengte
2m, 2,5m, 3m en 3,5m
Prijs
Op aanvraag
Insteek korfbalpaal met vaste top
Toepassing
Binnen en buiten
Gebruik
Met grondpot
Materiaal
Aluminium
Onderzijde
Conische ring
Bovenzijde
Opname kunststof korfbalmand
Beschikbare lengte
2,5m, 3m en 3,5m
Prijs
Op aanvraag
Insteek korfbalpaal met nastelbare top
Toepassing
Binnen en buiten
Gebruik
Met grondpot
Materiaal
Aluminium
Onderzijde
Conische ring
Bovenzijde
Opname kunststof korfbalmand
Beschikbare lengte
2,5m, 3m en 3,5m
Prijs
Op aanvraag

Hoe hoog is een korfbalpaal?

Een standaard korfbalpaal heeft een hoogte van 3,5 meter. Dit is de officiële hoogte zoals vastgesteld door de Internationale Korfbal Federatie (IKF). Deze hoogte wordt gebruikt in zowel officiële wedstrijden als in competities.

Er zijn ook varianten van korfbalpalen beschikbaar in verschillende hoogtes voor verschillende doeleinden. Voor trainingen of recreatief gebruik kunnen korfbalpalen bijvoorbeeld variëren in hoogte, afhankelijk van de leeftijdsgroep. De korfbalpalen van Muta Sport zijn beschikbaar in 2,5m, 3m en 3,5m. De verstelbare korfbalpaal is tevens beschikbaar in 2m. Kleinere hoogtes zijn zeer geschikt voor een spel tussen kinderen.

Korfbalpaal kopen: een gids

  • Advies over waar je op moet letten bij het kopen van een korfbalpaal.
  • Belichting van de zoekwoorden “korfbalpaal kopen” en “verstelbare korfbalpaal”.

Er zijn enkele belangrijke punten om op te letten bij het kopen van een korfbalpaal. Door deze factoren in overweging te nemen, kun je een weloverwogen beslissing nemen bij het kopen van een korfbalpaal voor jouw sportvereniging of team.

Hoogte

Zorg ervoor dat de korfbalpaal de juiste hoogte heeft voor het beoogde gebruik. Voor officiële wedstrijden is een hoogte van 3,5 meter standaard, maar voor trainingen of recreatief gebruik kunnen andere hoogtes voldoen. Dit is ook afhankelijk van de leeftijdsgroep. Wil je een korfbalpaal die je kan instellen op verschillende hoogtes? Ga dan voor de verstelbare korfbalpaal van Muta Sport.

Materiaal

Kies een korfbalpaal gemaakt van hoogwaardig materiaal zoals aluminium of staal voor duurzaamheid en stabiliteit. Al onze korfbalpalen zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium. Dit maakt de palen licht, zeer sterk en bestand tegen verschillende weersomstandigheden.

Verplaatsbaarheid

Overweeg of je een verplaatsbare of vaste korfbalpaal nodig hebt, afhankelijk van waar je het wilt plaatsen en hoe vaak je het moet verplaatsen. Verplaatsbare palen zijn handig als je de korfbalpaal in verschillende ruimtes moet neerzetten, terwijl vaste palen meer stabiliteit bieden.

Bevestiging

Controleer de bevestigingsmethode van de korfbalpaal, of het nu gaat om een grondpot of andere bevestigingsmiddelen. Zorg ervoor dat de paal stevig en veilig kan worden bevestigd op de gekozen locatie.

Veiligheid

Controleer of de korfbalpaal voldoet aan de veiligheidsnormen en richtlijnen, vooral als het gaat om palen die worden gebruikt door kinderen of in openbare ruimtes. Gelukkig zijn de korfbalpalen van Muta Sport allemaal officieel goedgekeurd door de KNKV. Zorg er ook voor dat er geen scherpe randen of losse onderdelen zijn die letsel kunnen veroorzaken.

Prijs en kwaliteit

Vergelijk verschillende modellen op basis van prijs en kwaliteit. Kies een korfbalpaal die binnen je budget past, maar ook voldoet aan je kwaliteitseisen en duurzaamheid.

Onderhoud korfbalpalen

Het onderhouden van een korfbalpaal is essentieel om de duurzaamheid en veiligheid ervan te waarborgen. Je kan een korfbalpaal op verschillende manieren onderhouden. Ten eerste is het belangrijk om de paal regelmatig schoon te maken met een mild reinigingsmiddel. Controleer de paal direct op slijtage, roest, scheuren of losse onderdelen en repareer dit waar nodig. Het beste is natuurlijk om de paal hiertegen te beschermen, bijvoorbeeld door de paal op te bergen of er een hoes omheen te doen. Bewegende delen kun je smeren om de soepelheid te behouden. Ook is het belangrijk om bevestigingsmiddelen regelmatig aan te draaien voor stabiliteit.

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op met Manfred.

Veelgestelde vragen over korfbalpalen

Wat is de hoogte van een korfbalpaal? Een standaard korfbalpaal heeft een hoogte van 3,5 meter, zoals vastgesteld door de Internationale Korfbal Federatie. Deze hoogte biedt de optimale afmetingen voor het spel, zowel voor professionele wedstrijden als voor trainingen en recreatief gebruik.
Hoe lang is een korfbalpaal? De standaard lengte van een korfbalpaal is 3,5 meter, zoals vastgesteld door de Internationale Korfbal Federatie. Dit is de hoogte vanaf de grond tot aan de bovenkant van de korf waar de bal doorheen wordt gespeeld.