Kwaliteit

Op onze voetbalnetten kun je altijd vertrouwen. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit, waardoor ze minder vervanging vereisen, tegen alle weersomstandigheden kunnen en beter zichtbaar zijn.

Voorraad & garantie

Vanuit ons grote magazijn kunnen wij alles het gehele jaar door uit voorraad leveren. Bestel je een doelnet? Dan stemmen wij de leverdatum aan op de wens van de klant.

Alle niveaus

Muta Sport heeft doelnetten voor allerlei soorten voetbaldoelen: van senior tot jeugd. Zo heb je altijd een doelnet dat bij het niveau van jouw club past.

Offerte aanvragen
Doelnetten

Zoek je kwalitatief goede doelnetten voor het voetbalveld van jouw vereniging?

Muta Sport levert voetbalnetten voor senioren en jeugd. Goede doelnetten zijn essentieel in voetbal vanwege hun rol in veiligheid en speelervaring. Ze vereisen minder vervanging en zijn beter zichtbaar voor spelers en scheidsrechters.

Kortom, doelnetten zijn een onmisbaar onderdeel van voetbal. Koop het doelnet dat bij jouw voetbalclub past bij Muta Sport.

Ruim
Assortiment

Doelnetten aanschaffen? Dat kan zeer eenvoudig

Wil je een nieuw doelnet voor jouw voetbaldoel? Muta Sport heeft verschillende soorten voetbalnetten in het assortiment: van senior doelnetten tot aan jeugd doelnetten. Ben je geïnteresseerd in een voetbalnet? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze.

Extra doelnetten nodig?

Het is goed om te weten dat je altijd terecht kunt in ons ‘Cash & Carry’-magazijn. We hebben alle doelnetten op voorraad, het hele jaar door. Het is dus alleen een kwestie van uitzoeken, betalen en meenemen!

 
Producten
Ook doelnetten bestellen? Bekijk onze modellen.
Seniorendoelnet (P-model)
Afmetingen
7,5 x 2,5 x 0,8 x 2 m
Maaswijdte
120 mm
Draaddikte
4 mm
Senioren doelnet kooimodel
Afmetingen
7,5 x 2,5 x 2 x 2 m
Maaswijdte
120 mm
Draaddikte
4 mm
Jeugddoelnet
Afmetingen
5 x 2 x 0,8 x 2 m
Maaswijdte
120 mm
Draaddikte
4 mm

Standaard afmetingen van doelnetten

Doelnetten zijn ontworpen om het hele doelgebied te bedekken. Voor professionele wedstrijden worden doelnetten vaak gemaakt volgens de richtlijnen van FIFA. Deze richtlijnen stellen dat de breedte van het doelnet gelijk moet zijn aan de breedte van het doel. De hoogte van het doelnet moet gelijk zijn aan de hoogte van het doel, en niet iets minder. Dit zorgt ervoor dat het doelnet het gehele doelgebied bedekt. De exacte afmetingen zijn afhankelijk van het type doel. De richtlijn voor jeugddoelen is een doelnet van 5 meter breed en 2 meter hoog. De richtlijn voor standaard volwassen doelen is een doelnet van 5 meter breed en 2,44 meter hoog.

Materialen van een doelnet

Doelnetten worden gemaakt van verschillende materialen. Elk type materiaal heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. De meest gebruikte materialen voor een voetbalnet zijn polypropyleen, polyethyleen, nylon en polyester.

Polypropyleen

Polypropyleen is een veelvoorkomend materiaal voor doelnetten. Polypropyleen is bestand tegen UV-straling, waardoor het minder snel verkleurt bij blootstelling aan zonlicht. Het is ook bestand tegen vocht, wat essentieel is voor netten die buiten worden gebruikt.

Polyethyleen

Polyethyleen wordt vaak gebruikt voor doelnetten vanwege zijn sterke en slijtvaste eigenschappen. Het materiaal is flexibel en is bestand tegen verschillende weersomstandigheden zonder te breken of te scheuren. Polyethyleen voetbalnetten zijn ideaal voor intensief gebruik op allerlei soorten voetbalvelden.

Nylon

Nylon is een zeer sterk synthetisch materiaal dat vaak wordt gebruikt voor hoogwaardige doelnetten. Het is extreem duurzaam en kan lang meegaan, zelfs bij intensief gebruik. Nylon netten zijn over het algemeen iets duurder dan andere materialen.

Polyester

Soms wordt polyester ook gebruikt voor doelnetten. Het is lichtgewicht, sneldrogend en heeft een goede weerstand tegen slijtage. Polyester netten kunnen een goede optie zijn voor recreatieve doeleinden.

Bevestiging van doelnetten

Voetbalnetten worden doorgaans bevestigd aan het doel door middel van vier verschillende methoden. Welke methode nodig is, hangt af van het type doel en het ontwerp van het net.

Netbevestigingsclips worden meestal gebruikt bij doelen met een ingebouwd netbevestigingssysteem. De clips worden door de oogjes van het doelnet geregen en vervolgens vastgeklemd aan het frame van het doel.

Bij sommige doelen worden netten bevestigd met behulp van netverankeringstouwen die door de oogjes van het doelnet worden geregen en vervolgens aan het frame van het doel worden vastgebonden. Dit zorgt voor een stevige en veilige bevestiging.

Elastische netbevestigingskoorden worden vaak gebruikt voor draagbare doelen of doelen zonder ingebouwd bevestigingssysteem. De koorden worden door de oogjes van het doelnet geregen en vervolgens aan haken of bevestigingspunten aan het doel vastgemaakt.

Als laatste wordt er ook gebruikgemaakt van klittenbandstrips. De strips worden aan elkaar bevestigd om het net op zijn plaats te houden.

Ophangen van ballenvangers

Ballenvangers worden bevestigd aan metalen palen of muren met behulp van kabels, beugels of spankabels. Grondankers zoals haringen of gewichtszakken worden gebruikt voor tijdelijke installaties. Stevige bevestiging is belangrijk om te voorkomen dat ballenvangers verschuiven of omvallen. De methode varieert afhankelijk van het hektype, de ondergrond en de bouwvoorschriften.

Onderhoud van doelnetten

Het onderhouden van je doelnet is erg belangrijk om de levensduur te verlengen. Ook zorgt het regelmatig onderhouden van je voetbalnet ervoor dat het zijn functionaliteiten blijft behouden. Er zijn een aantal manieren om netten te onderhouden.

Als eerste is het belangrijk om je voetbalnet correct te bevestigen. Zo voorkom je dat het gaat hangen of losraakt. Maar denk ook aan het schoonmaken van het doelnet met water en milde zeep. Regelmatige controle op schade en het vervangen van kapotte netten is tevens belangrijk om de veiligheid van het voetbalspel te waarborgen. Gebruik je de netten een tijdje niet? Berg ze dan op. Zo vermijd je langdurige blootstelling aan weersinvloeden zoals zon en regen.

Benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op met Jouke.

Veelgestelde vragen over doelnetten

Hoe weet ik welk formaat doelnet ik moet bestellen? Heb je een senioren voetbalnet nodig voor in een P-model voetbaldoel? Dan heb je 7,5 x 2,5 x 0,8 x 2 meter nodig. Een senioren doelnet met een vrij net ophangsysteem is 7,5 x 2,5 x 2 x 2 meter. Een jeugd doelnet is 5 x 2 x 0,8 x 2 meter.
Welk type voetbal doelnet heb ik nodig? Heb je een P-model voetbaldoel? Dan heb je een voetbalnet van 7,5 x 2,5 x 0,8 x 2 meter nodig. Heb je een vrij net ophangsysteem? Dan heb je een voetbalnet van 7,5 x 2,5 x 2 x 2 meter nodig. Doelnetten voor de jeugd zijn 5 x 2 x 0,8 x 2 meter.
Wat betekent de draaddikte van het net? De draaddikte van een voetbalnet verwijst naar de dikte van de draden waaruit het net is gemaakt. Een grotere draaddikte duidt op meer stevigheid en duurzaamheid, terwijl een kleinere dikte kan leiden tot minder stevigheid maar mogelijk meer flexibiliteit. Een draaddikte van 3, 4 en 5 mm is normaal.
Hoe kan ik het doelnet bevestigen in het doel? Het doelnet kan worden bevestigd aan het doel door middel van clips, verankeringstouwen, elastische koorden of klittenbandstrips. Dit is afhankelijk van het type doel. Zorg voor een stevige bevestiging om het net veilig en strak te houden tijdens het spel.
Hoe zorg ik ervoor dat de doelnetten zo lang mogelijk meegaan? Wil je de levensduur van het doelnet verlengen? Reinig regelmatig, inspecteer op schade, repareer indien nodig, vermijd langdurige blootstelling aan weersinvloeden, zorg voor een correcte bevestiging en vervang het doelnet bij aanzienlijke schade.
Hebben jullie ook twee-kleuren doelnetten met verticale banen? Ja, die heeft Muta Sport. Ons senioren doelnet met vrije netophanging/kooimodel heeft verticale banen met twee kleuren. Neem contact met ons op om het doelnet te bestellen.
Plaatsen jullie de netten ook? Nee, je kan alleen de doelnetten bij ons bestellen. Wel adviseren wij je graag over de juiste bevestiging van het net. Neem hiervoor gerust contact met ons op.
Hoe hang ik een ballenvanger op? Ballenvangers worden bevestigd aan metalen palen of muren met behulp van kabels, beugels of spankabels. Grondankers zoals haringen of gewichtszakken worden gebruikt voor tijdelijke installaties. De methode varieert afhankelijk van het hektype, de ondergrond en de bouwvoorschriften.