Bij DAW Schaijk, een vereniging uit het gelijknamige dorp in de provincie Noord-Brabant, komen voetbal en korfbal samen in een zogeheten omniverenging. DAW telt ruim 1.300 leden, welke door ons van trainings-, wedstrijd- en presentatiekleding worden voorzien. Kleding met een eigen identiteit en unieke uitstraling voor een bijzondere vereniging.   

Harold Pashouwers (Bestuurslid Facilitair DAW Schaijk): “De samenwerking met Muta Sport is tot stand gekomen in 2017, het jaar dat de voetbalvereniging DAW Schaijk en de dameskorfbalvereniging EMOS Schaijk besloten te fuseren. Beide verenigingen hadden tot aan het moment van fusie een eigen kledinglijn, welke werd geproduceerd door twee verschillende leveranciers. De wens was dan ook om de twee lijnen te laten samensmelten tot één kledinglijn, op maat gemaakt voor beide sporten. De voetbalvereniging speelde op dat moment in het oranje, terwijl de korfbalsters schitterden in het blauw. We kwamen er echter al snel achter dat de beide leveranciers geen korfbalrokjes konden produceren in de stijl van DAW Schaijk. Dat is ook het moment geweest dat Muta Sport voor het eerst om de hoek kwam kijken middels een belletje vanuit het bedrijf. We zijn zo in gesprek gekomen en zo is het balletje ook gaan rollen.”

Eigen productie

“Uit de gesprekken die volgden kwam naar voren dat het bij Muta Sport mogelijk was om kleding te laten ontwerpen en produceren, geheel naar wens van en op maat gemaakt voor ons. Het bedrijf beschikt namelijk over een eigen professionele productieafdeling en drukkerij. De mogelijkheid tot het produceren van korfbalrokjes, geheel in de stijl van DAW Schaijk, heeft ons voor een groot deel doen besluiten om met Muta Sport in zee te gaan.”

Totaalleverancier

“Naast de eigen kleding, kunnen wij bij Muta Sport ook terecht voor een breed scala aan ballen en materialen voor onze voetbal- en korfbaltak. Denk hierbij aan wedstrijd- en trainingsballen, pylonen, hesjes, maar ook aan voetbaldoelen en korfbalpalen. De kleding kunnen de leden overigens zelf bestellen via de speciale DAW-webshop, ontworpen door Muta. Wij hebben er wel voor gekozen om de kledingvoorraad in eigen beheer te nemen.”

Uniek op meerdere vlakken

“Terugkijkend op het gehele proces, van het eerste gesprek met Muta Sport tot het uitleveren van de nieuwe kleding, kunnen we stellen dat we een unieke lijn hebben weten te bewerkstelligen voor DAW. En dan heb ik het niet alleen over de korfbalrokjes, maar ook over de identiteit van de vereniging. Het feit dat wij in het oranje schitteren, maakt het voor veel producenten niet makkelijk om dit te verwerken in alle kledingstukken van de vereniging. Muta Sport is hier echter in geslaagd en daar zijn we zeer content mee!”

De mogelijkheid tot het produceren van korfbalrokjes, geheel in de stijl van DAW Schaijk, heeft ons voor een groot deel doen besluiten om met Muta Sport in zee te gaan. Harold Pashouwers

Benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op met Rienk Wim.