In 2012 besloten SV Concordia en VV Hillegom na jarenlange onderhandelingen de handen ineen te slaan en te fuseren onder de naam SV Hillegom. Bij deze vereniging in Zuid-Hollandse plaats worden zowel voetbal als handbal beoefend door maar liefst 1400 leden en dit zorgt voor een uitdaging op het gebied van voorraadbeheer- en kledingverstrekking. Het verhaal van de bijzondere samenwerking tussen Muta Sport en SV Hillegom.

Frank Terheyden (voormalig kleding- en materiaalbeheerder SV Hillegom): “Vanaf de dag van de fusie tussen beide verenigingen in 2012 werken we al samen. Waarom we destijds voor Muta Sport hebben gekozen? Dat heeft twee redenen. Ten eerste konden we bij Muta een breed scala aan gesublimeerde kleding afnemen geheel in de stijl van onze vereniging en ook kon deze kleding worden gepersonaliseerd voor de leden van SV Hillegom. Zo hebben we uiteindelijk een eigen kledinglijn in onze eigen kleuren gekregen en daar is Muta Sport uniek in binnen Nederland. Over de prijs-kwaliteit verhouding zijn we ook zeer te spreken.”

Voorraadbeheer uitbesteden

“Ik heb me tot de zomer van 2019 bezig gehouden met het beheer van de kleding en materialen van de vereniging. In de eerste jaren van het bestaan van SV Hillegom waren we zelf verantwoordelijk voor het beheer van de kledingvoorraad, maar op een gegeven moment realiseerden we ons dat dit anders moest. Het gehele proces kostte de vereniging simpelweg te veel tijd en energie. We zijn daarom met Muta Sport om tafel gegaan en uiteindelijk is het besluit genomen om het voorraadbeheer uit te besteden aan Muta.”

Eigen webshop

“Het uitbesteden van het voorraadbeheer heeft ervoor gezorgd dat de leden van SV Hillegom hun kleding tegenwoorden kunnen bestellen in een speciale webshop, gebouwd door Muta Sport. Wanneer één van onze leden hier zijn Hillegom-kleding besteld, wordt deze bestelling bij Muta Sport verzameld en twee dagen later bij het lid aan huis bezorgd.”

Korte lijntjes

“Dankzij de goede contacten en de korte lijntjes tussen SV Hillegom en Muta Sport loopt het gehele proces op rolletjes. Twee personen binnen Muta houden zich momenteel bezig met SV Hillegom, eentje met het op peil houden van de voorraad, eentje met het verzamelen en verzenden van de bestellingen. Al met al kunnen we binnen SV Hillegom stellen dat Muta Sport een grote tijdrovende klus binnen onze vereniging met succes uit handen neemt.”

“Al met al kunnen we binnen SV Hillegom stellen dat Muta Sport een grote tijdrovende klus binnen onze vereniging met succes uit handen neemt” Frank Terheyden

Benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op met Rienk Wim.