Voetbalscholen zijn er in vele verschillende soorten en voor diverse doelgroepen. Denk aan de scholen waarbij jonge voetballertjes beter kunnen worden op het gebied van techniek en natuurlijk de keepersscholen. Lange tijd ontbrak er binnen het aanbod echter een voetbalschool speciaal en alleen voor meisjes, totdat in 2017 Soccer Academy 4 Girls het levenslicht zag. Vanaf de oprichting werkt Muta Sport samen met deze unieke voetbalschool en streven we samen naar continue professionalisering. 

Richard Steensma (oprichter Soccer Academy 4 Girls): “het idee van Soccer Academy 4 Girls is destijds ontstaan na meerdere gesprekken met mijn compagnon Stefanie Kortenaar. Stefanie speelde destijds bij Heerenveense Boys en is voormalig speelster van sc Heerenveen in de Vrouwen Eredivisie. Samen deelden we de passie voor vrouwen- en meidenvoetbal. Plannen om een eigen voetbalschool voor meisjes te beginnen waren dan ook zomaar gemaakt. Begin 2017 zijn we op de velden van Heerenveense Boys gestart met vier deelneemsters en door de jaren zijn we gegroeid naar een aantal van ruim 25. Tegenwoordig organiseren we twaalfweekse cursussen, voetbaldagen en clinics voor meisjes vanaf 6 jaar.”

Goede band

“De samenwerking tussen onze voetbalschool en Muta Sport kent een voorgeschiedenis. Soccer Academy 4 Girls is namelijk onderdeel van mijn eigen bedrijf Buro Sportief en vanuit mijn werkzaamheden ken ik Muta Sport en een aantal van haar medewerkers. Ik heb een goede band met hen, want we hebben als overeenkomst dat we dezelfde ideeën hebben op het gebied van sport en graag vernieuwende concepten bedenken.”

Eigen kledinglijn en webshop

“Meisjes die aangesloten zijn bij Soccer Academy 4 Girls of een voetbaldag of clinic volgen, voorzien wij van bijpassende tenues en shirts voor tijdens de activiteiten. Deze kleding van het merk Jako bestellen we bij Muta. Daarnaast zorgt het bedrijf voor het voorraadbeheer en de distributie van de kleding. Ook kunnen de meisjes deze kleding (bij)bestellen in onze eigen Soccer Academy 4 Girls-webshop, welke wordt onderhouden door Muta.”

Groeiambities

“Met Soccer Academy 4 Girls willen we blijven groeien door onze activiteiten op steeds meer plekken in Noord-Nederland aan te beiden. Daarnaast zijn we ook bezig om het zogeheten Walking Football voor vrouwen (een voetbalconcept speciaal voor volwassen dames red.) op touw te zetten. Dit kunnen we niet alleen en met de hulp van Muta Sport zorgen we voor een stukje professionaliteit. Samen tillen we het meiden- en vrouwenvoetbal naar een hoger plan.”

Samen tillen we het meiden- en vrouwenvoetbal in het Noorden naar een hoger plan Richard Steensma

Benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op met Jouke.