DVO in actie

Bij Muta Sport bedienen we een groot aantal sportverenigingen. Daaronder valt een flink aantal korfbalverenigingen door heel Nederland: zo’n 150 tot 170 grote tot kleine verenigingen voorzien we van kleding en materialen. Eén van die verenigingen is korfbalvereniging DVO/Accountor uit Bennekom.

Korfbalvereniging DVO

Korfbalvereniging DVO/Accountor is een bruisende korfbalvereniging met ruim 800 leden. Veel teams, zoals het vlaggenschip en de jeugdselecties, spelen op het allerhoogste niveau. De vereniging biedt jong en oud de mogelijkheid tot het spelen van topkorfbal, wedstrijdkorfbal, breedtekorfbal en recreatief korfbal. DVO draagt bij aan de cohesie in Bennekom, waardoor de sportclub een belangrijke aanwinst is voor het dorp. De vereniging vierde afgelopen jaar zijn 75e verjaardag. 

We spreken met Iwan van den Berg (voorzitter DVO) en Jan Anne van Ginkel (sponsorcommissie en mediacrew bij DVO) over de samenwerking tussen DVO en Muta Sport.

Verouderde sportkleding

Zo’n vijf jaar geleden is DVO gaan samenwerken met Muta Sport. Iwan: “Muta Sport werd toen onze kledingleverancier. Wij waren op zoek naar mooie en goede kleding. Een van onze mensen heeft de kleding ontworpen en Muta Sport is het gaan vormgeven.” Die samenwerking is ontstaan uit een behoefte vanuit DVO, legt Jan Anne uit. “De selectie van DVO liep in andere shirts dan de rest van de vereniging. De kleding die werd gedragen was verouderd en het paste niet meer bij wat wij wilden uitstralen als vereniging. Daarom kozen we voor nieuwe shirts voor de hele vereniging.”

Muta Sport: goede shirts met sublimatie

DVO had met meerdere partijen gepraat, maar kwam uiteindelijk toch uit bij Muta Sport. Dit had verschillende redenen. Jan Anne: “Muta Sport kan shirts op maat leveren. De shirts hebben een goede kwaliteit en kunnen geheel naar eigen smaak worden gemaakt. Zo konden we shirts ontwerpen die helemaal bij ons passen en die zorgen voor een eenduidige uitstraling. De shirts die Muta Sport levert zijn gesublimeerd, wat betekent dat de opdrukken in de stof geweven zijn in plaats van ‘er op geplakt’.”

Van kleding tot accessoires

Muta Sport heeft voor de korfbalvereniging in Bennekom niet alleen shirts vormgegeven, maar ook andere clubartikelen. Denk aan trainingsbroeken, wedstrijdshirts, sporttassen en sokken. Zo kunnen alle leden van de vereniging in dezelfde kleding lopen. Jan Anne: “DVO heeft een eigen teamshop met online bestelsysteem. Hierdoor kunnen alle leden sportkleding via DVO bestellen en blijven bestellen, want de kleding gaat niet uit de collectie.”

Fijne samenwerking

De samenwerking bestaat al vijf jaar en gaat nog steeds heel goed, aldus Iwan. “Bij DVO zijn we erg tevreden over de samenwerking met Muta Sport. We zouden deze daarom ook graag op dezelfde voet willen voortzetten.” Ook Jan Anne is tevreden. “We hebben  contact met medewerkers van Muta Sport die zelf heel sportief zijn en het clubgevoel snappen. Het contact is daardoor lekker laagdrempelig en dat ervaar ik als zeer prettig.”

DVO in actie
DVO in actie

Benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op met Jouke.