Tips & tricks

Druktechnieken binnen Muta Sport: Sublimeren

Eén van de meest gebruikte druktechnieken binnen Muta Sport is het sublimeren. Bij deze techniek wordt de inkt van bijvoorbeeld een digitaal geprint logo en/of tekst door middel van een hittepers in de polyestermolecuul opgesloten van de stof. Dit betekent niet alleen de beste kwaliteit en draagcomfort op het gebied van teksten, maar geeft nog meer voordelen. 

Kleuren

Met sublimatie heb je het voordeel dat er geen beperkingen meer zijn in de uitvoering van een logo en/of tekst. Bovendien zal een sublimatie tekst nooit verkleuren en/of loslaten, wat bij flex of transfers wel voorkomt na vele wasbeurten.

Levensduur en Garantie

De sublimatie teksten op de teamkleding gaan dankzij de sublimatie techniek even lang mee als het shirt zelf. Hierdoor blijft de uitstraling van het shirt niet alleen perfect, maar kan Muta ook de garantie geven dat de teamkleding minimaal 5 jaar goed blijft.

Voordeliger

Ten opzichte van het normale bedrukken van bijvoorbeeld transfers is sublimeren van teksten vele malen goedkoper voor de klant. De sublimatie tekst gaat ten eerste veel langer mee, omdat de kwaliteit onovertroffen is en ten tweede wordt het digitaal geproduceert. Dit scheelt in kosten van verwerking van de teksten en het heeft geen beperkingen in het aantal kleuren. Voor transfers moet de klant betalen voor het aantal kleuren.