English Deutsch

Newline - Het running merk

Het idee om het maken van functionele runningkleding kwam eigenlijk uit de lucht vallen. Zowel letterlijk als figuurlijk. De Deense oprichter van Newline was van beroep piloot bij een speciale eenheid van de luchtmacht. Hij ontdekte tijdens het parachutespringen dat bij het vallen door een wolk de gehele kleding nat werd van de waterdamp. Bij de landing was de kleding nog steeds nat maar de parachute was al weer opgedroogt.

Dit gaf hem het briljante idee om running kleding te maken van parachutestof. Deze stof droogt snel, heeft weinig gewicht en is heel duurzaam in vergelijking met oude op katoen gebaseerde kleding. Deze kleding was de eerste functionele running kleding in de wereld van parachutestof. Het bedrijf Newline was hierbij dus opgericht. 

Sinds het begin was de ontwikkeling van de produkten gebaseerd op wind, waterdichtheid, ademend vermogen, koeling en gewicht. Deze kwaliteitseisen zit in het DNA van de produkten van Newline. 

De lange ervaring in ontwikkeling en produktie van running produkten heeft Newline gevormd tot één van de beste producenten op het gebied van running kleding.
Vanaf de start in 1981 heeft alles bij Newline alleen ten doel om u de beste ervaring te geven.

Muta Sport is dealer van Newline. In de catalogus kunt u het gehele assortiment van Newline bekijken. Onze vertegenwoordigers kunnen u meer informatie verstrekken over de Newline producten.