English Deutsch

Workwear voor elke discipline!

Werkleding nodig die voldoet aan alle gestelde normen? Bij Muta Sport bent u aan het juiste adres. Met de merken TRICORP, BLAKLADER, JOBMAN, ID kunnen wij u voorzien van alle soorten werkkleding.

PBM richtlijn en standaarden
Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn middelen die de gebruiker beschermen tegen één of meerdere gezondheids- of veiligheidsrisico's. Om persoonlijke beschermingsmiddelen in de EU te mogen verkopen, dient de richtlijn 89/686/EG te worden gevolgd. Dit is de Europese richtlijn voor de regeling van PPE-producten. In de richtlijn zijn de eisen vastgelegd op het gebied van werking, markering, technische documentatie en het verkrijgen van het CE-keurmerk.

Persoonlijke beschermingsmiddelen worden in de richtlijn in drie categorieën ingedeeld:
Categorie I – Eenvoudige beschermingsmiddelen waarvan de gebruiker zelf het beschermingsniveau kan beoordelen.
Categorie II – Gemiddelde (noch eenvoudige, noch geavanceerde) beschermingsmiddelen die beschermen tegen gemiddelde risico's. Producten: waarschuwingskleding met hoge zichtbaarheid, veiligheidsschoenen, veiligheidshandschoenen, kniebescherming, vlamwerende kleding, zaagbescherming.
Categorie III – Geavanceerde beschermingsmiddelen die de gebruiker beschermen tegen levensgevaar of ernstig, blijvend letsel en waarbij de gebruiker de risico's niet zelf en tijdig kan identificeren. Producten: filtermaskers, beschermende kleding tegen de thermische gevaren van een elektrische boog.

 

De producten van TRICORP, BLAKLADER, JOBMAN en ID kunnen online worden geraadpleegd. Zie rechterzijde.
Voor een offerte op maat kunt u contact opnemen met ons. Ook bent u van harte welkom in onze showroom.